Blød ligtorn mellem tæerne

Der kan opstå ligtorne mellem tæerne, og disse kan forekomme uanset tæernes udseende. Da tæerne ligger tæt sammen, opstår der øget varme og fugt mellem tæerne. Ligtornen ligner derfor ikke en sædvanlig ligtorn, men vil ofte være blød og sej i konsistensen med en let hvid kant omkring et mørkere område. Deraf navnet “blød ligtorn”.

Ligtornen mellem tæerne er grundlæggende ikke anderledes end en almindelig hård ligtorn, og kan også have et lag af hård hud ovenpå.

Årsag

Ligtornen opstår som et resultat af tryk på den pågældende tå. Trykket skyldes oftest for snævert fodtøj, der medfører, at tæernes knogler presses mod hinanden. Den bløde ligtorn opstår sædvanligvis, hvor tå knoglernes led-hoveder ligger overfor hinanden, hvorved trykket mellem tæerne forøges.

Behandling

Fodterapeuten kan fjerne ligtornen. For at løse problemet på længere sigt, bør man anvende fodtøj med en større bredde over tæerne. For at modvirke, at ligtornen gendannes, kan fodterapeuten tillige fremstille en aflastning til tå mellemrummet, så trykket fjernes fra det pågældende sted.

Kilde

Alt om foden, Danske fodterapeuter.